MSI Cyborg 15 – Review

Zilele aceaste am butonat Cyborg 15 A13V de la MSI. Un laptop destul de compact chiar daca are un ecran cu o diagonala de 15 inch. Iar cand am zis compact ne-am referit si la grosime, in jur de 2cm.

Acest model de la MSI vine echipat cu un ecran de 15 inch cu o rezolutie de 1920×1080, adica 1080P, de tip IPS si cu un refresh rate de 144Hz.
Marginea ecranului, sau carcasa din jurul ecranului este subtire.

Webcamul este integrat in partea de sus, iar calitatea camerei este decenta.

In lateralul din stanga gasim o mufa USB normala si mufa de casti. Iar pe partea dreapta avem mufa de incarcare, mufa de retea, HDMI-ul, un USB-C si un USB normal. Partea din spate nu prezinta nicio mufa, insa are ventilatie pentru evacuarea aerului cald de la radiator.


Tastatura este si ea destul de compacta, insa contine numpad si sagetile directionale de dimensiuni normale. De mentionat ca tastatura este iluminata, culoare fixa si are 4 praguri de modificare a intensitatii.

Trackpadul sau touchpadul este de dimensiuni generoase, cu butoanele ascunse si suprafata este dintr-un plastic nu foarte fin, astfel incat sa simti atunci cand vrei sa faci vreo miscare de pointer.

Placa video ce ajuta la afisarea pixelilor pe ecran este de la Nvidia si anume un RTX4060 cu 8Gb. Dar pentru ca are un procesor Intel pe langa acel RTX mai este si un Intel UHD ce ajuta la baterie sau editare foto/video.
Si pentru ca am zis de procesorul Cyborg-ul are un Intel Core I7 13620H ce ruleaza intre 400 si 4700MHz. Modelul acesta de I7 are 6 P-Cores si 4 E-Cores. Insa daca este nevoie de putere maxima cum ar fi Photoshop, un singur P-Core isi poate face boost pana la 4.9GHz. Dar combinatia dintre Intel I7, Nvidia RTX4060 si ecranul IPS face ca acest laptop sa fie bun si pentru editari in Lightroom, Premiere Pro sau Davinci Resolve. Si daca este sa luam in calcul ca este destul de usor si compact Cyborgul 15 se transforma intr-o masina portabila de editare.

Dar cred ca tinta principala este gamerul pentru acest MSI. Iar jocurile folosite la testare au fost alese special. Unul de competitie usor ca si cerinte si apoi alte jocuri cu Raytracing si cerinte mari, special ca sa stoarcem si ultimul megahertz disponibil pentru a afisa cat mai multe frameraturi.
In Counter Strike 2 cu setarile de competie am avut in general 290 FPS.

F1 23 tot asa la rezolutie 1080P cu setarile Ultra High, DLSS quality si raytracing pornit am obtinut o medie de 53 FPS-uri.

Dar am zis sa nu ne limitam doar la jocuri de competitie asa cam am incercat si ceva foarte dificil, un joc cu preteni enorme, Black Myth Wukong, iar in acest cu setarile pe High si Raytracingul pe Low, dar cu cu DLSS-ul la 65% si frame gen pornite pentru ca permite placa video, am scos 62 FPSuri.

Ar trebui mentionat totusi ca daca vrei sa te joci pe baterie vei reusi sa faci acest lucru cam 90 minute. Dar daca vrei sa folosesti laptopul pentru browsing sau office pe baterie vei reusi cam 190 minute.

Per total mi se pare ca este un model decent, cu un design bun, usor si cu performante decente.

Laptopul MSI Cyborg 15 A13V poate fi achizitionat de la:

Leave a Reply