Bucharest Gaming Week 2024: Nouă zile de gaming, competiții și premii la cel mai mare eveniment dedicat pasionaților din România

Bucharest Gaming Week revine pentru a opta ediție, între 5 și 13 octombrie 2024, într-un format hibrid, oferind pasionaților de gaming oportunitatea de a experimenta cele mai noi și populare jocuri, atât fizic, cât și online. Evenimentul central va avea loc la Palatul Parlamentului pe 12 și 13 octombrie, unde gamerii vor putea participa la competiții, întâlni cei mai populari creatori de conținut din România și urmări meciuri demonstrative de esports.

„La Bucharest Gaming Week 2024 vom aduce din nou cele mai apreciate jocuri de către gameri. Pe lângă titluri clasice precum Fortnite, Counter-Strike sau Brawl Stars, vom organiza primele competiții de EA FC 25 din România, la scurt timp după lansarea jocului. Vor fi, de asemenea, prezentate în premieră și câteva jocuri noi, proaspăt anunțate la Gamescom. Dorim să poziționăm evenimentul nostru drept cel mai important din Europa Centrală și de Est, în această toamnă,” a declarat Tudor Dăescu, co-organizator al Bucharest Gaming Week.

Competitii și premii atractive pentru gameri

Participanții vor avea ocazia să concureze în zeci de competiții pe scena mare a evenimentului, luptând pentru premii și pentru titlul de campioni la jocuri precum Fortnite, Minecraft, Valorant, Counter-Strike 2, EA FC 25, League of Legends, Stumble Guys și Brawl Stars. Arena de mobile va oferi posibilitatea gamerilor să își testeze abilitățile pe telefoane de gaming de ultimă generație.

Unul dintre momentele speciale ale evenimentului va fi revenirea treasure hunt-ului, după succesul din 2023. Această provocare captivantă îi va purta pe participanți prin Palatul Parlamentului, în căutarea indiciilor care le pot aduce premii.

Creatori de conținut, turnee și sesiuni de meet & greet

Printre primii creatori de conținut care și-au confirmat prezența la Bucharest Gaming Week 2024 se numără xSlayder, Ovvy, iRaphahell, iSilent, LucaLuk, Sinner și Sky. Aceștia vor participa la turnee demonstrative de Minecraft, EA FC 25 și Fortnite și vor avea sesiuni de meet & greet pentru a interacționa direct cu fanii. Noi anunțuri privind alți creatori de conținut urmează să fie dezvăluite în curând.

Scena principală va găzdui, de asemenea, o paradă spectaculoasă de cosplay, unde cei mai talentați creatori de costume inspirate din jocuri video vor defila în fața publicului. În plus, vor fi organizate meciuri demonstrative în jocuri populare precum EA FC 25, Counter-Strike 2 și Fortnite.

Evenimente conexe și activități educative

Bucharest Gaming Week 2024 va debuta în weekendul 5-6 octombrie cu o serie de streamuri live, în care unii dintre cei mai cunoscuți influenceri din România își vor provoca comunitățile la diverse misiuni în cele mai populare jocuri video.

În perioada 7-13 octombrie, vor avea loc evenimente conexe care pun în lumină potențialul creativ și oportunitățile din industria de gaming. Acestea includ workshop-uri de game development pentru liceeni, conferințe despre cybersecurity, care vor aborda riscurile din mediul online pentru gameri, proiecții de filme inspirate din jocuri video și competiții de gaming organizate în diferite săli din București.

Bilete și program complet

Programul detaliat al evenimentului va fi anunțat în curând, iar biletele pentru Bucharest Gaming Week 2024 sunt deja disponibile pe iabilet.ro, precum și direct la eveniment.

Leave a Reply