Concursul de Informatică ASUS Challenge 2022 destinat liceenilor din București


ASUS lansează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti, un concurs pentru elevii interesati de informatica. Prin acest concurs, liceul are șansa de a câștiga 30 de calculatoare si un laptop ASUS.
ASUS este o companie multinațională recunoscută pentru cele mai bune plăci de bază din lume, PC-uri, monitoare, plăci grafice și routere, apreciată de Laptop Mag drept cea mai bună marcă de laptopuri în 2020. Cu un vast portofoliu de soluții superioare pentru gaming, crearea de conținut și AIoT, ASUS se detașează în industrie prin design-ul de top și inovațiile gândite pentru o experiență digitală inteligentă, activă și plină de satisfacții, accesibilă oricărui utilizator, oriunde și oricând. Având angajați în întreaga lume, printre care peste 5000 de profesioniști în cercetare și dezvoltare, ASUS urmărește să devină cea mai admirată și inovatoare companie de tehnologie din lume. Inspirat de sloganul “În Căutarea Incredibilului / In Search of Incredible”, ASUS a câștigat peste 11 premii pe zi în 2020, situându-se printre “Cele mai admirate companii din lume” și “Cele mai apreciate companii din lume”, potrivit Fortune.
Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România, în legătură cu concursul, declară: „Concursul de informatică ASUS Challenge este corelat cu disponibilitatea pe plan local a unui vast portofoliul de produse ASUS pentru elevi și cadrele didactice. Prin acest proiect încurajăm dezvoltarea competențelor de programare în rândul liceenilor, pe care vrem să îi determinăm să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare. Vorbim de un proiect pilot în care ne dorim să atragem cât mai multe licee bucureștene, pentru a-l putea dezvolta ulterior. Totodată, le suntem recunoscători reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru receptivitatea arătată și sprijinul acordat. Participând la un astfel de concurs, elevii își vor putea consolida cunoștințele de programare, formându-și deprinderi care să îi ajute să se adapteze la cerințele unei societăți într-o continuă schimbare. Își vor dezvolta spiritul de competiție și abilitatea de lucru în echipă, dobândind o atitudine corectă în abordarea problemelor.”

Astfel, ASUS va echipa laboratorul de informatică al liceului echipei câștigătoare cu 30 de sisteme ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) și un laptop ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).
Competiția se va desfășura in perioada 15 martie – 5 mai pe platformele Zoom si Kahoot! și va cuprinde o etapă de simulare pe 4 aprilie, două de departajare, pe 7, respectiv 12 aprilie și finala, pe 4 mai, care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste. Cadrul didactic îndrumător poate face înscrierile pe www.asuschallenge.ro până pe data de 31 martie 2022.
Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar al Municipiului București afirmă că “Perioada pe care o traversăm ne-a arătat cât de important este accesul la tehnologie – instrumentele digitale au devenit parte componentă a procesului instructiv-educativ cu rol esențial de mijloc prin care s-a asigurat accesul la educație, în contextul generat de situația epidemiologică. Dincolo, însă, de a facilita accesul la educație, instrumentele digitale înseamnă căi noi de învățare – unele atractive, actuale, adecvate realității.
Folosirea eficientă a tehnologiei înseamnă, însă, în afară de acces, cunoaștere – uneori intuitivă, alteori ghidată, esențială în folosirea constructivă a fiecăruia dintre mijloacele tehnologice de care dispunem.
Depășind barierele cunoașterii intuitive, care permite valorificarea tehnologiei la nivelul de bază, o cunoaștere aprofundată permite, însă, utilizatorului să descopere noi aplicabilități ale instrumentelor digitale.
În acest context, apreciem inițiativa organizării unui concurs care să pună în valoare pe de o parte căi de valorificare a unor aplicații, pe de altă parte, aptitudinile elevilor noștri în a le exploata constructiv.”
Calculatoarele desktop care vor fi oferite câștigătorilor sunt varianta ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) este un desktop all-in-one premiat cu Red Dot Product Design Award 2021. Sistemul este ideal atât pentru activitățile business, cât și pentru cele educaționale, fiind disponibil pe piața românească în multiple configurații. Seria este echipată cu procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 11-a, dispune de conectivitate rapidă, tehnologie de anulare a zgomotului de fundal prin AI și stocare cu posibilitate de upgrade.
Iar laptopul oferit de ASUS este ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) este un laptop convertibil, recomandat pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se deschide la 360° pentru o flexibilitate totală a afișajului. Este un companion ideal pentru profesori și studenți. Dispune de o cameră secundară integrată deasupra tastaturii pentru comunicații confortabile atunci când se folosește în modul tabletă. Calitatea sesiunilor online este îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei audio de anulare a zgomotului de fond prin AI. Laptopul integrează atât conectivitate WiFi 6, cât și 4G LTE, fiind gata de lucru oriunde ar fi nevoie de el. Ecranul tactil suportă stiloul digital, iar tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palme sunt protejate cu ASUS Antibacterial Guard. Acest strat de protecție inhibă dezvoltarea bacteriilor și rezistă în fața produselor de curățare pe bază de alcool.
În final, Prof. univ.dr. Răzvan Bologa, Facultatea de Cibernetică a ASE București, fondator NEXTLAB.TECH – partener ASUS Challenge, afirmă și el despre concurs:
„Informatica, robotica și științele reprezintă domenii prioritare pentru elevii care doresc să se pregătească pentru profesiile viitorului. Elevii de azi au șansa să dobândească aptitudini și conținuturi cât se poate de utile prin participarea la ASUS CHALLENGE. Echipa NEXTLAB.TECH susține cu bucurie liceele bucureștene în procesul lor de creștere a calității și relevanței actului educațional.”

Leave a Reply