Kit memorie Adata XPG Lancer DDR5 la 6000MTs

Eram foarte curiosi cat de mult poate ajuta cu un extra de FPS-uri cu kit de memorie la 6000MTs si cu o latenta mica CL30.

Am facut doua teste ultra rapide cu Cinebench R23 si Cyberpunk 2077 ca sa vedem daca avem vreun castig de performanta fata de kitul nostru standard ce ruleaza la 5200MTs si are CL40 ca latenta.
Kitul Adata se monteaza clasic, nimic iesit din comun. Legat de RGB, totul tine de placa ta de baza si softul folosit pentru controlul RGBului. In cazul nostru folosim o placa de baza Asus TUF X670E-Plus Wifi si implicit Armoury Crate. Kitul de memorie este compatibil si cu softul celor de la Gigabyte, Asrock sau MSI, trebuie doar lansat softul si de acolo se schimba iluminatul. Totul este extrem de usor si rapid.

Dar sa revenim la castigul de performanta. Dupa montarea in sloturi nu a fost nevoie decat sa activam EXPO din bios, asta pentru ca noi folosim un procesor AMD Ryzen5 7600x. In cazul procesoarelor Intel trebuie activat XMP-ul din bios, dupa care da un save la setarile din BIOS si un restart.

Acum ca suntem in Windows am verificat sa avem aplicata frecventa si apoi setarile si da, totul este ok.

In testul Cinebench R23 nu a fost nicio diferenta de performanta, scorul a fost de 14600 cu ambele kituri de memorie, insa in Cyberpunk 2077 de la 154 FPS la 1080P ultra high cu Raytracing off si DLSS off am ajuns la 180 FPS. O crestere de 18% in cazul acestui joc.
De mentionat ca am folosit pentru teste o placa de baza Asus ProArt RTX4080 16Gb, special ca sa vedem chiar si cele mai mici diferente de performanta. In cazul unui placi video mai slabe diferenta de performanta va fi mai mica. Insa in cazul unui RTX4090 diferenta de performanta va fi si mai mare.

ADATA XPG Lancer 32GB DDR5 6000MHz CL30 este un kit rapid ce iti aduce un boost de performanta. Iar pretul este mai mult decat normal.

 

1 thought on “Kit memorie Adata XPG Lancer DDR5 la 6000MTs

  1. Kitul Adata XPG Lancer 32GB DDR5 6000MHz CL30 este un adevarat must-have pentru orice pasionat de gaming. Am facut si noi testele noastre cu ajutorul acestui kit si am ramas impresionati de performantele sale. Cu el am obtinut un castig de 18% in Cyberpunk 2077, ceea ce inseamna o diferenta majora pentru cei care doresc sa joace la cele mai inalte setari. In plus, montarea si utilizarea sunt extrem de simple si rapide, iar compatibilitatea cu diferite placi de baza si softuri de control al iluminarii RGB reprezinta un plus. In concluzie, acest kit este un must-have pentru cei care cauta un boost de performanta si o experienta de gaming mai fluida.

Leave a Reply