Noua serie de monitoare AOC GAMING G3 cu 165Hz și curbură de 1000R

Amsterdam, 27 iulie 2021 – AOC, producatorul numărul 1 de monitoare de gaming din lume și accesorii IT, și-a redenumit întregul segment de produse de gaming în AGON by AOC. Sub noua denumire, AGON by AOC va îngloba toate produsele dedicate gaming-ului din portofoliul AOC: monitoare, căști, tastaturi mecanice, mouși, mouse pad-uri și multe altele. Toată gama de produse de gaming este împărțită în trei categorii pentru a răspunde nevoilor gamerilor de toate nivelurile.

Primele monitoare care vor fi lansate sub noul nume vor fi cele din seria G3 ca parte a noii categorii AOC GAMING. Cele cinci noi monitoare G3 variază în diagonale începând de la 27” (68,6 cm), 32” (80 cm) și până la 34” (86,4 cm). Toate modelele au o curbură agresivă 1000R, o rată de refresh de 165 Hz, precum și un design elegant fără rame pe 3 dintre laturi.

Seria G3 va completa și îmbunătăți (cu rate de refresh mai mari), dar nu va înlocui premiata serie G2.

„Rebranding-ul portofoliului destinate gamerilor sub umbrela AGON by AOC va face monitoarele mult mai accesibile gamerilor indiferent de nevoile lor. De la gamerii casual și până la cei hardcore, competitivi sau chiar jucători profesioniști de esports, ne dorim o lume în care gamerii vor juca la un nivel înalt, ajutați de produsele de gaming care le corespund cel mai bine”, spune Stefan Sommer, Head of Global Marketing la AOC.

Noile produse AGON by AOC sunt într-o nouă ligă și vor crește în număr de-a lungul timpului. Asemănător războinicilor, gamerii au nevoie de cel mai bun echipament pentru a-și putea părăsi zona de confort în căutarea unor noi lupte. Așa cum aventurierii pleacă în lume să-și croiască propriul drum prin necunoscut, așa și gamerii sunt dornici sa descopere lumi necunoscute, să exploreze și să-și urmeze inima. Cu diferenta că jucătorii fac toate aceste lucruri din confortul propriei case, privind printr-o “fereastră” strălucitoare, și captivantă, către câmpurile de luptă virtuale.

Descoperă-ți adevăratul potențial

În gaming, câmpul de luptă s-a schimbat complet în câțiva ani. În căutarea unor performanțe mai bune și conectivități superioare, permițând gamerilor să intre în pielea personajelor din jocurile favorite și să fie cei mai buni în jocurile competitive, monitoarele cu o rată mare de refresh (144 Hz+) și ecranele curbate sunt definitorii acum pentru „experiența de gaming pe PC”.

Seria G3 AOC continuă să poarte torța seriei G2 pentru a oferi gamerilor ceea ce au nevoie pentru a fi întotdeauna cu un pas înaintea adversarilor.

„Seria G2 a devenit foarte rapid una dintre cele mai populare serii de monitoare și suntem foarte recunoscători utilizatorilor pentru încrederea acordată. De aceea lansăm seria G3 și suntem încrezători că am creat o completare demnă la gama AOC GAMING. Trebuie să experimentați personal această curbură 1000R pentru a aprecia felul în care universul jocului te înconjoară”, spune César Reyes Acosta, Gaming Product Manager / IT Accessories & Touch Monitors Team Leader la AOC Europe.

Gama G3 folosește un ecran cu o curbură pronunțată de 1000R la toate modelele, înconjurând utilizatorul din lateral, în comparație cu curbura subtilă 1500R din gama G2. Pentru jocurile FPS, de acțiune, pentru RPG-urile, titlurile de racing sau simulare, această curbură agresivă transformă monitorul în mai mult decât o simplă fereastră către lumile virtuale. Jocurile pe ecranele cu o curbură de 1000R înconjoară complet viziunea periferică, sunt similare cu a avea o experiență VR la birou, dar fără aspectele negative ale „deconectării” complet de lumea reală.

Toate modelele din seria G3 sunt echipate cu panouri VA, oferind o rată de refresh de 165 Hz, peste standardul actual de 144 Hz al monitoarelor de gaming. Mai mult, funcția Motion Blur Reduction reduce timpul de răspuns al pixelilor la doar 1 ms (MPRT), astfel încât jucătorii vor avea un feedback vizual rapid, fără artefacte precum ghosting-ul. Monitoarele sunt echipate cu Adaptive-Sync, oferind jucătorilor imagini fluide și fără efectul de screen tearing. În plus, toate modelele au un low input foarte mic, astfel încât acțiunile pot fi văzute pe ecran aproape instantaneu, fără nicio întârziere vizibilă ochiului uman.

Noul software G-Menu permite jucătorilor să-și regleze setările monitorului cu simple click-uri de mouse fără a atinge niciun buton de pe monitoarele lor. De asemenea, modul Low Blue Light și tehnologia FlickerFree îi ajută pe jucători să își mențină sănătatea ochilor.Din punct de vedere vizual, panourile VA produc culori saturate, cu un contrast excepțional și un negru adânc. Acestea sunt excelente pentru gaming sau  vizionarea de filme cu scene întunecate, în timp ce unghiurile largi de vizualizare de 178 ° / 178° fac posibil ca prietenii și familia să ia parte la acțiune.

Adecvat în mod special pentru simulatoare și jocurile de racing, AOC CU34G3S folosește un panou VA de 34” cu o ratie de 21:9. Claritatea rezoluției ultrawide WQHD (3440×1440) combinată cu curbura 1000R umple viziunea periferică a utilizatorilor și creează o experiență captivantă. Standul reglabil pe înălțime, pivotare și înclinare oferă o utilizare ergonomică pentru sesiuni lungi de jocuri, în timp ce cele două difuzoare de 5W produc un sunet bogat.

Pentru jocurile de tip FPS, acțiune, RPG sau orice alte genuri, AOC oferă monitoare din seria G3 de 31.5” sau 27” in variante Full HD sau QHD in functie de nevoile fiecărui gamer.

Modelele AOC CQ32G3SU de 31,5” și CQ27G3SU de 27” beneficiază de rezoluție QHD (2560 x 1440), imagini clare și deosebit de detaliate într-o ratie mai comună, de 16:9. Standul robust și elegant nu ocupă mult spațiu pe birou și are o gaură de gestionare a cablurilor pentru a ajuta la menținerea unui setup de gaming ordonat. De asemenea, standul este reglabil pe înălțime, oferă posibilitatea de înclinare și pivotare pentru a le permite gamerilor să își mențină o poziție corectă și sănătoasă în fata ecranului. Modelul de 31,5 vine cu două difuzoare de 5W, iar modelul de 27” vine cu două difuzoare de 3W.

Alte monitoare din seria G3 sunt: C32G3AE de 31.5” și C27G3U de 27”, ambele oferind rezoluție Full HD (1920 x 1080). În funcție de jocurile jucate și de performanțele calculatorului utilizatorilor, monitoarele cu rezoluție Full HD ar putea fi alegerea optimă. Nu toate jocurile necesită cea mai mare rezoluție posibilă pentru a oferi  o experiență de joc plăcută sau competitivă. Pentru unii jucători, viteza este foarte importantă și obținerea unui frame rate ridicat la o rezoluție QHD este o sarcină dificilă pentru configurările PC-urilor entry-level sau mid-range. Având o rată de refresh de 165 Hz și un timp de răspuns de 1 ms MPRT, jocurile vor arăta excelent datorită tehnologiei Adaptive-Sync. Aceste modele sunt cele mai accesibile din gamă și sunt perfecte pentru jucătorii cu un buget limitat care intenționează să-și îmbunătățească experiența de gaming. Modelul C32G3AE are o diagonală impresionantă, de 31,5”, și vine cu un suport cu posibilitatea de înclinare și două difuzoare de 5W, în timp ce C27G3U de 27” vine cu un suport ergonomic, reglabil pe înălțime și două difuzoare de 3W.

Primele modele ale seriei G3, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, sunt disponibile la prețuri recomandate de 3309 lei, 2189 lei respectiv 1699 lei; în timp ce celelalte modele – CQ27G3SU, C27G3U – vor fi disponibile începând din septembrie 2021 la prețuri recomandate de 1939 lei, respectiv 1599 lei.

Despre AOC

Fondată în 1967, AOC este lider mondial pe piața de monitoare și accesorii IT și o filială a TPV Technology Limited, cel mai mare producător de LCD-uri din lume. Portofoliul extins de produse AOC oferă soluții inovatoare, ergonomice, ecologice și elegante pentru aplicații profesionale și personale.

Sub-marca AOC, AGON by AOC, oferă unul dintre cele mai puternice portofolii de monitoare de jocuri de înaltă performanță din lume și un ecosistem complet de accesorii de gaming grupate în trei categorii care să acopere toate skill-urile și preferințe de joc. Din 2020 AGON by AOC a fost brandul numărul 1 de monitoare de gaming și alegerea numărul 1 a jucătorilor din întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vizitați website-ul oficial al AGON by AOC sau paginile de Facebook, Twitter or Instagram.

Leave a Reply