Televizoarele Philips din 2021 integreaza a 5-a generatie de procesoare de imagine P5 cu Inteligență Artificiala

Tehnologia AI îmbunătățită aduce un rafinament suplimentar performanței imaginii pentru noile televizoare Philips Ambilight OLED și mini-LED

  • Cea de-a 5-a generație de procesoare de imagine P5 se află pe noile televizoare mini-LED Philips OLED806 și Phillips Ambilight 9000
  • Tehnologie anti-burn-in extinsă la modelele OLED Philips din gama medie
  • AI îmbunătățit cu o nouă categorie de detectare a filmelor
  • Senzor de lumină ambientală inteligentă integrat în funcțiile AI
  • OLED806 include noul mod Fast Motion Clarity pentru imagini in mișcare ultra-realistă si cu o claritate excepțională HDR10 + Adaptiv
  • Funcționalitatea Calman Ready permite calibrarea automată a culorilor pentru o reproducere optimizată
  • HDMI 2.1 inclus

Procesorul îmbunătățit va fi integrat și pe primele televizoare Philips mini-LED cu Ambilight din seria 9636 și 9506. Mai multe îmbunătățiri ale imaginii sunt oferite prin introducerea unei noi categorii, Film Detection, adăugând pentru prima dată un senzor de lumină al televizorului care, alături de AI, oferă o calitate a imaginii mult superioară în toate condițiile de lumină ambientală.

Sistemul AI dezvoltat de companie folosește rețelele neuronale și machine learning pentru a analiza milioane de clipuri de test a calității imaginii dintr-o bază de date unică creată intern de echipele de dezvoltare Philips TV & TP Vision în ultimii 30 de ani.

Software-ul AI creează un echilibru mai bun între cei cinci piloni ai calității imaginii (sursă, culoare, contrast, mișcare și claritate) prin analizarea tuturor elementelor conținutului, cadru cu cadru, pentru a reproduce o imagine mult mai realistă și naturală.

Specialiștii de la TP Vision au adăugat o a șasea categorie suplimentară, Film detection, care se alătură celor existente: Peisaj / natură, Tonul feței / pielii, Mișcare / sport, Întunecat / contrast și Altele. Funcția AI selectează automat categoria corectă și analizează toți cei cinci piloni ai calității imaginii, pentru a crea un echilibru între ei, pentru a oferi cea mai realistă imagine.

Includerea funcției de detectare a filmului permite generației a 5-a a procesorului P5 să detecteze automat filmele și să ofere privitorului opțiunea de a comuta modurile pentru cea mai bună experiență de vizionare folosind noile moduri Home Cinema, Pure Cinema Mode sau FMM (Filmmaker Mode).

Gamerii sau microbiștii pot selecta o noua funcție, Fast Motion Clarity, care combate efectul de Motion Blur prin scrierea continuă pe ecran a imaginilor linie cu linie, pentru o tranziție treptată de la o imagine la alta, funcționând eficient ca lumină de fundal de scanare.
Fast Motion Clarity (FMC) oferă o tranziție subtilă, dar ultra-realistă de la imagine la imagine, cu claritate crescută, dar fără a introduce artefacte și nu cauzează efectul de flicker în zone largi, folosind un refresh rate mai mare, de 100Hz, dublu comparativ cu cei 50Hz care sunt utilizați in mod normal. Utilizatorii pot selecta patru setări pentru FMC: Off, Low, High sau AI

Philips TV continuă să fie unul dintre foarte puținii producători care oferă suport pentru toate formatele HDR actuale, inclusiv HLG și ambele surse HDR10 și HDR10+, îmbunătățind în același timp conținutul HDR dinamic codificat Dolby Vision folosind „modul Dolby Bright” special.

Procesorul de ultimă generație P5 oferă suport pentru HDR10+ Adaptiv, care combină metadatele dinamice HDR10+ cu informațiile de lumină ambientală în timp real, pentru a permite optimizarea fiecare cadru afișat pe ecranul televizorului.

A 5-a generație AI măsoară în mod inteligent folosind senzorul de lumină al televizorului pentru a regla afișarea atât a conținutului SDR, cât și a conținutului HDR și pentru a oferi contrastul optim pentru nivelul de lumină ambientală în toate mediile de vizionare.

Îmbunătățirile aduse celei de-a 5-a generație a procesorului P5 AI permit televizorului Philips OLED806 / 856 să includă o versiune unică a sistemului Philips TV anti-burn-in, conceput pentru a proteja ecranele OLED. Soluția anti-burn-in care utilizează o funcție avansată de detectare a logo-ului pentru a monitoriza o rețea de zone pentru a detecta cu precizie conținutul static pentru a reduce treptat intensitatea luminii locale pentru a evita arderea ecranului fără a compromite alte zone ale ecranului.

Televizoarele Philips OLED și mini-LED din 2021 au HDMI 2.1 oferind e-arc, VRR pentru conținut 4K de la 40Hz la 120Hz la o viteză mare de 48Gbps (444, 12 biți) Freesync Premium Pro și modul Auto Game sunt adăugate la modul de latență automată a televizoarelor din generația anterioară.

Calibrarea la nivel profesional este posibilă datorită funcției Calman Read ce permite comunicarea directă între televizor și un PC care rulează întreaga suită de software Calman. Calman Ready oferă acces ușor la calibrarea automată a culorilor, permițând setului să fie ajustat fin pentru a asigura o precizie absolută a culorilor la standardele convenite în industrie.

Leave a Reply