Acceleratoarele AMD Instinct MI200 asigură performanța AI la scară largă pentru Microsoft Azure

AMD a anunțat că Microsoft utilizează acceleratoarele AMD Instinct MI200 pentru a alimenta sarcinile de lucru de procesare AI la scară largă pentru Microsoft Azure. În plus, Microsoft lucrează cu echipa PyTorch Core și echipa de software AMD pentru centrul de date cu scopul de a optimiza performanța și experiența pentru clienții care rulează PyTorch pe Azure, asigurându-se, totodată, că proiectele PyTorch ale dezvoltatorilor beneficiază de performanța și caracteristicile acceleratoarelor AMD Instinct.

Acceleratoarele AMD Instinct MI200 se alătură numeroaselor produse AMD utilizate de către Microsoft Azure, inclusiv noile mașini virtuale Azure HBv3 care utilizează procesoare AMD EPYC de a treia generație cu tehnologie AMD 3D V-Cache și multe alte instanțe de calcul pentru a asigura cel mai înalt nivel de performanță.

Pentru mai multe informații puteți accesa linkul.

AMD a atins o etapă importantă – procesoarele AMD EPYC și acceleratoarele AMD Instinct alimentează primul supercomputer care a depășit vreodată bariera exascale. Sistemul Frontier al Oak Ridge National Laboratory s-a clasat pe locul 1 atât în Top500, cât și în Green500, cu o performanță de 1,102 exaflops și o eficiență energetică de 62,68 gigaflops/watt. Acest lucru face din Frontier atât cel mai rapid supercomputer din lume, cât și cel mai eficient din punct de vedere energetic. Este, de asemenea, nr. 1 pe lista HPL-AI, cu 6,86 exaflops de performanță HPL-AI.

În alte sisteme echipate cu AMD EPYC și AMD Instinct MI200, supercomputerul LUMI al CSC s-a clasat pe locul trei atât pe lista Top500, cât și pe lista Green500, cu 152 petaflops de performanță și o eficiență energetică de 51,63 gigaflops/watt. Sistemul Adastra de la GENCI-CINES se află pe locul 10 pe lista Top500 și pe locul 4 pe lista Green500. Aceste sisteme continuă să evidențieze capacitățile de performanță și eficiență ale acceleratoarelor AMD Instinct la nivel de nod, cabinet și sistem.

Leave a Reply