AOC lansează monitorul portabil cu conexiune hibridă USB-C și USB-A

AOC își extinde portofoliul de monitoare portabile cu noul I1601P. Ecranele portabile sunt o soluție ușoară pentru extinderea spațiului de lucru catre un setup multi-monitor, indiferent dacă ești în deplasare, la serviciu sau la biroul de acasă. Monitorul I1601P măsoară 15,6 inchi (39,5 cm) este compact și are dimensiuni similare cu ecranul unui laptop.

I1601P beneficiază de rezoluție Full HD și tehnologie IPS care produc culori realiste și o imagine clară din orice unghi ar fi privit, având un unghi de vizualizare de 170°. Monitorul poate fi conectat atât prin conectorul USB-A, cât și prin USB-C, totul datorită soluției cu un singur cablu (cablu este inclus în pachet).

Indiferent dacă lucrezi de acasă sau de la birou, un al doilea ecran crește productivitatea prin dublarea spațiului de lucru. Pentru mulți a devenit evident că lucrul pe un singur ecran, cum ar fi cel al unui laptop, încetinește workflow-ul datorită spațiului de lucru restrâns.

Acest lucru se aplică și pentru cei care lucrează în afara biroului. Utilizatorii obișnuiți să lucreze cu două monitoare la biroul lor vor avea nevoie de un setup asemănător pentru a menține același nivel de productivitate chiar și atunci când sunt în tren sau în avion.

Monitoarele portabile sunt o soluție excelentă în aceste cazuri. Portofoliul AOC de monitoare portabile are multe modele; I1601FWUX, de exemplu, oferă un ecran portabil de 15,6 inchi cu conectivitate USB-C, în timp ce I1659FWUX oferă un panou similar cu tehnologie USB DisplayLink utilizând portul USB-A.

Noul I1601P combină cele mai bune caracteristici, datorită soluției hibride cu un singur cablu. Pentru laptopurile și dispozitivele echipate cu USB-C, monitorul 1601P poate fi conectat cu ușurință printr-un singur cablu USB-C, iar conexiunea va alimenta ecranul și va transfera semnalul video folosind modul USB DisplayPort Alternate.

Flexibilitate maximă

În timp ce tehnologia USB-C devine din ce în ce mai utilizată, este posibil ca laptopurile și dispozitivele mai vechi să nu beneficieze de acest port. În acest caz, tehnologia DisplayLink transferă semnalul video prin portul USB-A, această tehnologie oferind funcționalități noi unor dispozitive mai vechi. Driverele pentru DisplayLink pot fi descărcate pentru o varietate de sisteme de operare, inclusiv Windows, macOS, Android, ChromeOS și Ubuntu.

Monitorul portabil poate fi utilizat în mai multe scenarii: atât pentru computerele vechi, cât și pentru cele moderne. La locul de muncă sau acasă, unele dispozitive pot avea USB-C și altele doar USB-A, iar I1601P oferă posibilitatea de a se conecta folosind oricare dintre aceste două porturi pentru a extinde spațiul de lucru. Avantajul suplimentar al unui monitor secundar este enorm; pe unul dintre ecrane poate fi deschis mail-ul sau o aplicație de mesagerie, în timp ce celălalt arată un document Word sau o foaie de calcul. În cazul studenților, aceștia pot lua parte la un curs, afișat pe unul dintre ecrane și pot lua notițe pe celălalt.

Transportat în siguranță

Designul lui I1601P este unul minimalist, cu o carcasă din aluminiu și rame negre. SmartCase-ul inclus poate proteja ecranul de zgârieturi atunci când este transportat, având un dublu rol și poate fi folosit ca un suport pliabil. Cântărind doar 800 g, AOC I1601P este suficient de ușor pentru a fi transportat în ghiozdan.

I1601P folosește un panou IPS de 15,6 inchi cu rezoluție FullHD (adică 1920×1080) și oferă o rată de refresh de 60 Hz și un timp de răspuns de 5 ms GtG. Cu un nivel de luminozitate de 220 nits și un strat anti-glare, este utilizabil în aproape orice mediu. Tehnologia LowBlue poate fi activată pentru a reduce lumina albastră cu potențial dăunătoar. Monitorul portabil I1601P poate fi utilizat în modurile landscape sau portret. Iar OSD poate fi accesat prin intermediul butoanelor fizice și, de asemenea, prin intermediul software-ului i-Menu, unde funcția de auto rotire poate fi activată.

AOC I1601P va fi disponibil din august 2021 la un preț recomandat de 1.159 lei.

Leave a Reply