Compania românească de jocuri video Amber își întărește echipa de management

 Mihai Pohonțu preia rolul de Președinte Executiv, noul CEO este Jaime Gine, iar Brian Waddle este noul Head of Business Development  

București, 3 august 2021 – Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România, intră într-o nouă etapă de dezvoltare și își întărește echipa de management. Mihai Pohonțu va prelua rolul de Președinte Executiv, urmând să conducă Consiliul de Administrație, să coordoneze strategiile de dezvoltare în domeniile inovației și comunității și strategia de growth a companiei, pentru identificarea de noi oportunităti. 

Jaime Gine se alătură Amber ca CEO, urmând să conducă toate operațiunile companiei din România, Statele Unite, Mexic și Canada. Jaime Gine a fost Chief Customer Officer la Keywords Studios, companie irlandeză ce oferă servicii creative în industria de game development, și a lucrat 15 ani la Electronic Arts, unde a ocupat funcția de Vice Președinte al International Development Services. În cei cinci ani de CCO la Keywords, capitalizarea de piață a companiei a crescut de la aproximativ 100 milioane de dolari la peste 2,5 miliarde de dolari.

De asemenea, Amber are un nou Head of Business Development în persoana lui Brian Waddle. Acesta a fost senior global sales & marketing executive în industria jocurilor video timp de 16 ani în companii precum Virtuos și Havok. El este, de asemenea, membru al consiliului de administrație la Telltale Games, cu o experienta bogată în fuziuni și achiziții.

„Intrăm într-o nouă etapă a evoluției Amber, pe măsură ce continuăm să creștem rețeaua internațională de studiouri care să acopere toate platformele și genurile de jocuri. Explorăm, de asemenea, posibilitatea de a accesa moduri de finanțare externă care să ne susțină dezvoltarea. Venirea în echipa de conducere a lui Jaime și Brian va reprezenta o accelerare decisivă a strategiei noastre”, a spus Mihai Pohonțu.

“Amber cunoaște o creștere organică extraordinară, dar credem că putem să accelerăm acest trend, să țintim către obiective mult mai mari. Avem echipe extrem de talentate în București, Guadalajara, San Francisco, Los Angeles și Montreal, iar cu o astfel de fundație solidă vrem să ducem compania la următorul nivel. Sunt încântat să mă alătur prietenilor de la Amber în acest moment important și abia aștept să ajut compania să se dezvolte”, a precizat Jaime Gine.

„În calitate de Head of Business Development, mă voi asigura că Amber stabilește noi parteneriate care să ajute la atingerea obiectivelor companiei. Fiecare studio și departament din Amber sunt puse în valoare de oameni talentați și abia aștept să îi ajut pe ei și pe clienții noștri să ofere rezultate, servicii și jocuri memorabile în întreaga lume”, a spus Brian Waddle.

În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 750 de specialiști. Printre partenerii Amber se numără companii precum Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company și Raw Fury.

Despre Amber

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 750 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele. 

La ediția 2021 a Pocket Gamer Mobile Games Awards 2021, Amber a câștigat premiul “Best Localization and QA Service Provider” și a fost nominalizată pentru premiul “Best Service Provider”. 

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal. 

Amber susține egalitatea de șanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind inițiatorul campaniei #herowngame, acțiune ce-și propune să combată prejudecățile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.     

Website Amber: https://amberstudio.com/

Facebook Amber: https://www.facebook.com/AmberDevs/

Leave a Reply