Genesis Xenon 800 – un mouse cu doua fete

In urma cu ceva timp la studioul nostru a ajuns un mouse care teoretic este ultra usor, dar practic il poti face sa fie greu, un mouse de la Genesis, Xenon 800.

Si ca testul sa fie complet, langa mouse am pus si un mousepad Boron 500 M RGB. Aceste este dintr-un material textil, si vine cu o banda rgb pe margine. Dar partea buna este ca aceasta banda este flexibila, din cauciuc si nu jeneaza absolut deloc. Iar mousepadul fiind dintr-un material textil, permite mousului Xenon 800 sa alunece perfect si cu usurinta. Astfel inca prin acest combo, puteti realiza flickuri cu usurinta si fara probleme.

Dar sa revenim la mouse. Dupa cum am zis si la inceput, Xenon 800 este conceput ca un mouse ultra usor. Insa daca nu vreti ca spatele lui sa fie perforat, in cutie, gasit un spate de schimb ce transforma mouseul intr-unul normal, singurele performatii vor ramane doar pe lateralele mouseului. De asemenea tot in cutie mai gasit o greutate de 78grame, ce se poate pune in interior, astfel transformand mouseul dintr-unul ultra usor, intr-unul normal. Totusi spatele perforat pe langa faptul ca atrage mai putine amprente, permite si un mic flux de aer astfel incat palma sa nu transpire la fel de rau. Insa acest spate perforat cu timpul a strange ceva mai multa mizerie fata de spatele intreg. Dar spatele se poate scoate foarte usor si la fel de usor se poate scoate si plasticul de deasupra butoanelor si se poate spala sau curata extrem de usor.

Butoanele se actioneaza usor si bine, fara sa existe probleme sau “dublu click”. De asemenea butoanele laterale se pot apasa extrem de usor.

In partea din spate jos, vine cu o banda RGB ce poate fi controlata din soft. Insa vine si cu o functie rar intalnita, aceasta iluminare se poate face doar atunci cand se apasa unul dintre cele 2 butoane ale mouseului.

Iar ca bonus, butonul din spatele rotitei de scroll se poate scoate si se poate schimba cu cel oferit in pachet, cu cel rosu, daca vreti sa aveti un mic accent de culoare.

Cablu mouseului este matisat si destul de usor si flexibil, insa nu este cel mai flexibil cablu pe care l-am vazut si testat. Insa trebuie mentionat ca este mult mai flexibil decat la un mouse normal.

Din soft puteti controla iluminatul, sensitivitatea, dar si DPI-ul. Iar DPI se poate seta intre 200 si 16000, in functie de preferinta si poate schimba extrem de usor intre profile doar apasand butonul din spatele rotitei. Iar pooling rateul se poate schimba dintr-un buton ce se afla langa senzorul optic.

Sau daca vreti, puteti vedea reviewul video:

Leave a Reply