Porsche Design și AGON by AOC lansează un nou monitor pentru gameri

Amsterdam, 20 aprilie 2022 – Brandul exclusivist de lifestyle Porsche Design și AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din lume, au prezentat un nou monitor de gaming: Porsche Design AOC AGON PRO PD32M. Ecranul premium de 80 cm/31,5″ are un design unic, inspirat de caracteristicile și înfățișarea unei mașini sport Porsche. Îmbinând performanțele ridicate și finisajele superioare, PD32M este perfect adaptat pentru competițiile intense, satisfăcând chiar și cei mai exigenți gameri, datorită rezoluției clare 4K, refresh rate-ului de 144 Hz și timpului de răspuns GtG de 1 ms. Modelul Porsche Design AOC AGON PRO PD32M dispune de tehnologia de iluminare de fundal MiniLED și suport DisplayHDR 1400, creând o experiență vizuală memorabilă.

Design funcțional inspirat de mașinile sport

Funcționalitatea standului modelului PD32M îi dictează forma. Rigiditatea și robustețea sunt elemente cheie în industria jocurilor iar prin urmare, aceste caracteristici sunt aplicate subtil ramei și standulului sablat din aluminiu. Caracteristica de a fi compact este de o importanță majoră pentru monitoare, prin urmare, designul carcasei pentru ecran urmează aranjamentul funcționalal al componentelor interne. Acest lucru are ca rezultat suprafețe conice care se unesc cu partea din spate ce ascunde componentele interne. Trasee vizuale separate au fost incluse pentru a fi ghidat către diferite mufe. Partea posterioară a ecranului este conică în părțile laterale, cu o ușoară înclinare, creând o formă trapezoidală, care include inserții de plasă metalică pentru răcire și difuzoare. Aceste zone sunt de asemenea indirect retroiluminate RGB pentru a exprima dinamismul și pentru a completa discret experiența jocului. Alte elemente subtile, precum banda de răcire orizontală retroiluminată, sunt inspirate de prizele de aer întâlnite pe mașinile sport. Branding-ul produsului este, de asemenea, prezentat într-o manieră vibrantă, prin intermediul unui logo proiectat, interschimbabil.

Experimentează performanța înaltă

Nu doar designul este cel care diferențiază monitorul de alte monitoare pentru gaming de pe piață; monitorul mare de 31,5″ stă sigur și ferm pe birou și este reglabil pe înălțime pentru o poziționare ergonomică. Brațul suportă, de asemenea, pivotarea pentru orientarea pe verticală.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M are un panou plat IPS (AAS), care reproduce 1,07 miliarde de culori pentru a afișa chiar și diferențele subtile de nuanțe. De asemenea, este foarte precis din punct de vedere cromatic, cu o acoperire de 97% a spațiului de culoare DCI-P3, pentru a obține culori și nuanțe realiste. Prin integrarea tehnologiei de ultimă generație MiniLED backlight, monitorul dispune de 1.152 de zone de intensitate, care se pot ilumina individual în funcție de conținutul imaginii. Capabil să afișeze atât lumina orbitoare a soarelui, cât și umbre negre foarte intense în același cadru, modelul deține cea mai înaltă certificare HDR, DisplayHDR 1400. Cu o luminozitate de până la 1.400 nits, acesta eclipsează luminozitatea obișnuită de ~300 nits a monitoarelor moderne destinate jocurilor.

Panoul IPS funcționează la o rezoluție 4K (3840 x 2160), la o rată de reîmprospătare rapidă de 144 Hz. Cu un timp de răspuns GtG real de 1 ms, așa-numitul “ghosting” între cadre este practic eliminat. Prin includerea funcției Adaptive-Sync, noul dispozitiv este capabil sa afișeze rata de reîmprospătare variabilă (VRR), eliminând artefactele precum tearing-ul și stuttering-ul. Monitorul se adresează atât jucătorilor de pe PC, cât și celor de pe console, datorită porturilor DisplayPort 1.4 și celor două porturi HDMI 2.1. În plus, monitorul acceptă dispozitive 4K 120 Hz prin USB-C, precum și console de generație actuală prin HDMI 2.1.

Perfect pentru cei ce crează conținut

Modelul Porsche Design AOC AGON PRO PD32M este un device productiv pentru creatorii de conținut, designeri, editori sau programatori. Este un monitor perfect pentru home-office, cu intrarea USB-C, care permite monitorului să primească semnalul de afișare și să transfere energie (până la 90 W – în funcție de setarea HDR) și date către un notebook conectat cu un singur cablu USB-C. În plus, notebook-urile pot accesa și utiliza toate dispozitivele conectate la hub-ul USB 3.2 cu 4 porturi al monitorului, cum ar fi tastaturi, mouse-uri sau unități externe. În cele din urmă, PD32M dispune de un comutator KVM, astfel încât utilizatorii pot comuta cu ușurință între două surse, cum ar fi un PC de jocuri și un notebook de lucru, utilizând în același timp aceeași tastatură și același mouse. Monitorul poate afișa ambele surse simultan în modul Picture-by-Picture (maxim UHD la 60 Hz) de la porturile sale DP, HDMI sau USB-C

În plus, monitorul este dotat cu un sistem de sunet puternic. Difuzoarele duale de 8W îmbunătățite cu sunet DTS oferă experiența audio bogată și clară pe care o așteaptă jucătorii.

Retroiluminare RGB personalizabilă

Monitorul PD32M poate fi personalizat și mai mult. Dispozitivul dispune de iluminare RGB complet personalizabilă (Light FX) în partea din spate a ecranului. La pornire, monitorul îi va întâmpina pe utilizatori cu un logo de pornire animat și un sunet special. Meniul de afișare pe ecran (OSD) este conceput cu o structură unică și ușor de utilizat, în timp ce o tastatură wireless este inclusă pentru ca utilizatorii să acceseze rapid, ușor și confortabil setările OSD ale monitorului. Nu în ultimul rând, monitorul sosește într-un ambalaj premium și cu un stick USB care include manuale de utilizare și software aferent.

“Împreună cu Porsche Design am creat un nou monitor de gaming unic și extrem de capabil. Fiind un dispozitiv cu adevărat multifuncțional, PD32M prezintă caracteristici care îi vor atrage atât pe jucătorii experți și ambițioși, cât și pe creatorii de conținut, permițându-le să își îmbunătățească performanța și productivitatea”, precizează Stefan Sommer, Director Global Marketing TPV.

“Obiectivul nostru principal a fost acela de a crea un monitor high-end cu un design sofisticat și o tehnologie superioară. În 2020, Porsche Design și AGON by AOC au colaborat la PD27, un monitor de gaming QHD de 240 Hz, cu un suport care seamănă cu ranforsările (roll-cage) unei mașini de curse Porsche. Cu cea de-a doua generație de monitoare de gaming, am dezvoltat și mai mult designul inspirat de curse. Acesta integrează, de exemplu, elemente de design de la volanul și spițele roților unei mașini sport”, precizează Roland Heiler, Chief Design Officer Porsche Design.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M este disponibil în magazinele Porsche Design, online pe www.porsche-design.com sau la distribuitorii autorizați la prețul de 9739 lei.

Leave a Reply