SilentiumPC lansează sistemele Spartan 5

București, 18 aprilie 2022 – SilentiumPC lansează coolerele accesibile SPARTAN 5. SilentiumPC este un brand de componente și accesorii PC polonez înființat în 2007 la Varșovia. Scopul principal al companiei este de a oferi entuziaștilor din domeniile IT și gaming piese de calitate precum carcase, surse și sisteme de răcire la prețuri accesibile.

Spartan 5 MAX este un sistem de răcire a procesorului dezvoltat în cooperare cu Synergy Cooling, care concurează direct cu produsele mid-range mai scumpe. Designul bazei și al radiatorului constă în conductele de răcire ce sunt în contact direct cu procesorul, oferind răcire eficientă chiar și pentru procesoarele moderne, menținând un nivel de zgomot redus și un preț accesibil.

Sistemul utilizează un radiator special proiectat ce integrează ventilatorul premiat Fluctus 120 PWM, asigurând o utilizare silențioasă și o acustică optimizată a întregului set-up.

Spartan 5 se adresează celor ce oferă sisteme gata asamblate sau utilizatorilor ce caută o modalitate de răcire eficientă și ieftină. Datorită structurii uniforme, nu este doar simplu de instalat ci are și o rezistență mai mare asupra șocurilor mecanice.

Cele patru conducte de răcire ce sunt în contact cu suprafața procesorului sunt responsabile pentru absorbția energiei termice. Acest lucru favorizează transferul rapid de energie către radiatorul de aluminiu reducând considerabil fluctuațiile de temperatură.

Ventilator Fluctus integrat

Excesul de energie transferat către radiator este disipat de către ventilatorul foarte eficient Fluctus 120mm. Modelul integrat oferă performanțe excelente cu niveluri foarte scăzute de zgomot perceput, datorită optimizărilor psihoacustice în curs de brevetare de la Synergy Cooling. Curba de turație a ventilatorului a fost ajustată suplimentar pentru a asigura o funcționare silențioasă cu cele mai populare procesoare actuale, permițând o utilizare eficientă chiar și la turații mai mici. Rulmentul modern și durabil FDB a permis oferirea unei garanții excepțional de lungă, 6 ani, pentru toate sistemele de răcire Spartan 5.

Montură actualizată

Toate sistemele de răcire din familia Spartan 5 sunt echipate cu un sistem de montare complet nou, care constă într-un cadru cu arc și un singur element mobil. Pe platformele AMD, instalarea necesită doar un singur șurub. Această modalitate permite o instalare mai rapidă și mai comodă a sistemului de răcire și îl face mai rezistent la deteriorările mecanice care pot apărea în timpul transportului pe distanțe scurte sau lungi al unui computer complet asamblat.

Sistemele vin cu pasta termală Pactum PT-3 preaplicată. Montarea pentru procesoarele AMD populare nu necesită intervenții. Pentru utilizarea cu procesoare INTEL, pachetul include un kit cu elementele necesare.

Un strop de culoare cu ventilatorul adresabil-RGB

Spartan 5 MAX ARGB este echipat cu un ventilator Fluctus integrat cu o iluminare de fundal ARGB autonomă, care oferă un efect de curcubeu fără a fi nevoie să fie conectat la un controler de sistem ARGB al plăcii de bază. Ventilatorul Fluctus 120 ARGB poate fi, de asemenea, conectat la un controler care acceptă retroiluminarea adresabilă, permițând utilizatorului să selecteze diferite culori și efecte. Sistemul de iluminare poate fi sincronizat cu toate plăcile de bază compatibile și echipate cu un conector ARGB cu 3 pini.

Câteva exemple: ASRock Polychrome Sync, Asus Aura Sync și MSI Mystic Light. Gigabyte RGB Fusion 2.0 (numai în fișe 2 + 1 cu un spațiu gol între pini, ca la majoritatea plăcilor de bază Gigabyte). Sunt acceptate și alte sisteme de iluminare adresabile, dacă sunt compatibile cu cele enumerate. Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorul este să conecteze capătul cablului ARGB al coolerului în conectorul corespunzător al plăcii de bază, iar acesta va deveni controlabil de către software-ul plăcii de bază.

Spartan 5 MAX ARGB este identic cu Spartan 5 MAX în ceea ce privește performanța, oferind atât imagini uimitoare, cât și o răcire puternică.

Spartan 5 și Spartan 5 ARGB

Pentru sistemele care nu necesită o putere mare de răcire, gama de coolere Spartan 5 oferă două versiuni: Spartan 5 (SPC 320)și Spartan 5 ARGB (SPC 322).

Cele două împărtășesc aceleași specificații constructive ca și modelele MAX și MAX ARGB. Diferențele notabile sunt următoarele: 2 conducte de răcire în loc de 4 ca la modelele MAX și un TDP mai mic, de 160W în loc de 180W.

Leave a Reply