Tenda AX3000 Model A33 – sau cum sa-ti maresti semnalul de Wifi

Cei de la Tenda ne-au oferit la testat un range extender Tenda AX3000 Model A33 ca sa vedem si noi ce poate, ce face.

Ca idee acest model este cosiderat ca Range Extender insa el are si functie integrata de access point, iar eu unul va recomand sa folositi aceasta functie daca puteti trage cablu.
Specificatiile modelului AX3000, adica Wifi 6, sunt de “top”, adica pana la 574mbps pe 2.4GHz si 2402mbps la 5GHz, iar mufa de ETH este gigabit.
Si iar un mare bonus sau un mare plus, cele 2 antene sunt de 5dBi ceea ce inseamna pentru user un semnal mai bun si automat o distanta mai mare pentru wireless.

Configurarea se face extrem de usor, mai ales daca folositi in modul AP legat cu un cablu de routerul principal. Insa butonul de WPS permite de asemenea o conectarea usoara.
Dupa conectare aveti un mesaj simplu care va intreaba sub ce mod vreti sa functioneze AX3000 si de asemenea la ce retea WIFI sa se conecteze dacca este sub modul extender.

Noi am ales modul de access point pentru ca ni se pare ca ofera cea mai buna viteza/banda, iar la acest mod trebuie sa va setati voi o alta retea.
Din meniul AX3000 puteti sa va configurati ce tip de WIFI doriti, daca doriti SSIDuri separate pentru banda de 2.4GHz si 5GHz si de asemenea parole diferite.

Odata configurat si conectat puteti accesa meniul range extenderului pe baza IP-ului alocat de catre routerul vostru si de acolo sa mai faceti mici modificari.

Semnalul si viteza de download va depinde foarte mult de unde este amplasat, cum este conectat la reteaua principala si de asemenea interferentele altor deviceuri Wifi.

Tenda AX3000 Model A33 poate sa fie extrem de util pentru cei care au o casa mai mare sau pereti grosi cu amaturi intre, insa si pentru cei care au ceva distanta intre router si pc si au nevoie de un amplificator de semnal.

Leave a Reply