Windows dual boot pe Steam Deck cu un card SD

Ca sa instalezi Windowsul pe Steam Deck dar pe un card MicroSD este extrem de usor. Si in felul acesta vei avea dual boot, adica SteamOS pe SSD-ul intern si Windows 11 pe cardul SD, iar la pornirea consolei poti selecta sistemul de operare dorit.
Dar ca sa ajungi sa ai dual boot trebuie sa urmezi cativa pasi super usori. Insa ai nevoie de un alt PC si un card reader.

Windows pe un card microSD – pas cu pas:
1. Descarcă programul de instalare Windows de pe site-ul web Microsoft pe computer și rulează-l.
2. În opțiunile de instalare, selectează opțiunea „Create ISO” (Creează ISO).
3. Introdu cardul microSD în cititor și conectează-l la computer.
4. Lansează Rufus, selectează opțiunea de a recunoaște hard disk-urile externe (datorită performanței excelente, cardul Samsung poate fi detectat de program ca un disc extern mai degrabă decât ca memorie flash), apoi alege cardul și fișierul ISO creat. Selectează opțiunea „Windows to go”. Dă clic pe „Start” („Pornire”).
5. Savurează niște cafea sau ceai, aceasta este cea mai lungă parte a întregului proces.
6. Creează un folder dedicat pe cardul SD unde vei încărca driver-ele recomandate de Valve și software-ul controler-ului (SWICD).
7. Introdu cardul pregătit în Steam Deck.
8. Ține apăsat butonul de reducere a volumului și pornește Deck-ul, continuând să ții apăsat butonul de volum până când vei vedea un ecran cu opțiuni de pornire
9. Alege cardul SD ca opțiune de pornire
10. După un timp, configurarea Windows va începe. Folosește Steam Deck ca pe o tabletă și nu te conecta încă la internet.
11. După ce Windowsul pornește, apasă lung pe desktop (functioneaza ca si click dreapta), selectează opțiunile de afișare, apoi schimbă orientarea la orizontală.
12. Extrage toate fișierele comprimate de la pasul 6 și instalează-le.
13. Resetează consola (Steam Deck-ul) prin optiunea de restart din Windows.
14. Ești gata să te conectezi la rețea și să instalezi jocuri. De asemenea, poți folosi Steam Deck ca tabletă cu Windows. Înainte de a lansa un joc, pornește Steam sau SWICD.

Spor la joaca sau munca sau ce vrei voi!

Iti doresti un Steam Deck? Il poti achizitiona de la eMAG.
De asemenea recomandam sa utilizati carduri SD de mare viteza – verificați oferta aici.

Leave a Reply